Charlıenın meleklerı

Melekler İş Başında

Yazın Çocukları Bekleyen Hastalıklara Dikkat! Yazın Çocukları Bekleyen Hastalıklara Dikkat!
Yaz Hastalıkları Yaz mevsimi ile değişen yaşam tarzının da sebep olduğu özellikle çocuklarda görülen bazı hastalıklar vardır. Hastalıkların tedavi yöntemlerinde ise genellikle aşırı olan... Yazın Çocukları Bekleyen Hastalıklara Dikkat!

Yaz Hastalıkları

Yaz mevsimi ile değişen yaşam tarzının da sebep olduğu özellikle çocuklarda görülen bazı hastalıklar vardır. Hastalıkların tedavi yöntemlerinde ise genellikle aşırı olan mevsimsel davranışları kontrol edebilmek gerekir. Örneğin; aşırı güneş altında kalmayı azaltmak gibi.

Yaz İshali

Yaz aylarında sıcaklığın aşırı artmasına bağlı olarak besinler üzerindeki mikroorganizmalarda artma meydana geldiğinden ya da havuzların iyi temizlenmemesinden kaynaklı ishal oluşur. Hastalığın seyri geçmeyen ishal ve karın ağrısı ise en yakın sağlık personeline başvurulmalıdır. Ama karın ağrısı ya da ateş olmadan günde 3 defadan az görülen ishalde yenilenlere dikkat edilerek, güneşte kalmayarak ve dinlenerek atlatılabilir.

İsilik

İsiliğin oluşma nedeni aşırı sıcağa bağlı olarak ter bezlerinin anormal çalışması durumudur. İsilik ne iyi gelir konusunda en etkili yöntem sık sık ılık duş almak ve tedavi için eczaneden alınan kremi kullanmaktır.

Güneş Çarpması

Güneş çarpması yetişkinlerde 40 derece sıcaklıkta görülürken, çocuklarda ya da yaşlılarda daha düşük sıcaklıklarda görülür. Özellikle şapka gibi koruma kıyafetlerini kullanmayı unutan çocuklar tehlike altındadır. Güneş çarpması ishal yapar mı konusunda ishalin nedeni iyi belirlenmelidir. Güneş çarpmasından ya da bakterilerden kaynaklanabilir. Güneş çarpmasının ishal dışında kuru cilt, baş ağrısı, bulantı, kusma, sıcak cilt, çarpıntı, şuur bulanıklığı gibi sonuçları vardır.

Burun Kanaması

Özellikle çocuklarda sıcaklığın artması ile görülen burun kanamalarının nedeni aşırı güneşte kalmaktan kaynaklanır. Burnu kanayan çocuğun kafası mutlaka öne doğru eğilmelidir. Muhtemel sıcak çarpmasına karşı su içirilmeli, ılık suyla yüzü yıkanmalı, başı ılık su ile ıslatılmalıdır. Burun kanaması on dakika içinde geçmezse sağlık kuruluşuna gidilmelidir. Önlem için çocuklar şapka takmalı ve sık sık gölgede oynamalı, dinlenmelidir.

Ayşe Editörmatik

Şuana kadar yazılan hiç yorum yok.

İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir