

Takma Tırnak Nasıl Kullanılır?
El ve Ayak Bakımı Mart 8, 2019 Ayşe Editörmatik 0

Tırnaklar bakımlı elleri temsil eder. Vitaminsizlik, suya maruz kalma ve çeşitli sebeplerle sürekli kırılabilen tırnaklar istenilen uzun ve bakımlı tırnaklara erişmenin önünde engeldir. Hal böyle olunca da takma tırnaklar imdada yetişiyor. Takma tırnaklar istenilen renkte desende olabileceği gibi sadelikten yana olanlara hitap eden modelleride mevcuttur.
Nasıl Uygulanır?
Takma tırnak nasıl kullanılır? Takma tırnak kullanmadan önce bazı ekipmanları tedarik etmek gerekiyor. Bunlar takma tırnak, tırnak yapıştırıcısı, törpü, tırnak makası ve asetondur. Eller yıkandıktan sonra tırnaklar asetonla temizlenir. Pürüzsüz olmalı herhangi bir kalıntı kalmamalıdır. Temizlemeden sonra tırnak kenarındaki derilerde temizlenmelidir. Tırnağa yapıştırıcı sürüldükten sonra, direkt tırnak yapıştırılmamalıdır. Tırnak dibinden başlanarak yapıştırılmalı ve bir dakika kadar bastırılmalıdır. Bastırdıktan sonra hava kabarcıkları yok olacaktır. Bundan sonra yapılacak işlem makas ve törpüyle tırnağı istediğiniz gibi düzeltmektir.
Tırnaklar Nasıl Çıkartılır?
Takma tırnaklar siz çıkarmadığınız sürece çıkmazlar. Çıkartmak içinse tırnaklarınızı ılık asetonlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır. Takma tırnak tüm tırnak yüzeyini kaplayacağı için hava almaz ve kötü durmaz. Protez tırnaklar ise tırnakların uç kısmına yapıştırılır tüm yüzeyi kaplamaz. Takma tırnakları çıkarttıktan sonra tırnaklar mutlaka kremle nemlendirilmelidir.
Kullanım Amacına Uygun Seçim
Takma tırnak seçerken dikkat edilmesi gerekenlerden biri takma tırnağın hangi amaçla kullanılacağıdır. Özel günlerde şık görünüm elde etmek içinse hazır desenli ve renkli olanları tercih edebilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken başka bir husus boyutları doğru seçmektir.
Tırnakların Kullanım Ömrü
Tırnak almadan önce mutlaka tırnağınıza deneyerek doğru boyutu seçmeniz gerekir. Takma tırnak zararları arasında, takma tırnağın tüm yüzeyi kaplamasından ötürü tırnağın havasız kalması sayılabilir. Takma tırnakların kullanım süresi kalitesine göre değişmekle beraber maksimum on gündür.
Şuana kadar yazılan hiç yorum yok.
İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?