Charlıenın meleklerı

Melekler İş Başında

Sekiz Haftalık Gebelik Sekiz Haftalık Gebelik
9 ay 10 günlük harika hamilelik serüveninin ikinci ayına yani sekizinci haftasına geldiniz. Anne olmak ne demek şimdiden hissetmeye başladınız çünkü bebeğiniz kendini size... Sekiz Haftalık Gebelik

9 ay 10 günlük harika hamilelik serüveninin ikinci ayına yani sekizinci haftasına geldiniz. Anne olmak ne demek şimdiden hissetmeye başladınız çünkü bebeğiniz kendini size hissettiriyor. Artık o küçük bir embriyo değil elleri gözleri kafası ve vücudu olan ve size bağlı olan bir bebek adayı… Peki hamileliğin 8. haftası bebeğinize ne olur?

Hamileliğin 8. Haftası Bebekte Görülen Gelişmeler

Hamileliğin 8. haftası bebeğiniz gelişmeye devam ediyor. Evet bebeğiniz artık embriyo değil… Elleri bir katmanı andırsada gelişmeye ve kıpırdamaya çok açık… Yakında kıpırdayacak… Gözleri yerli yerinde ve beyni hızla gelişiyor. Bu dönemdeki tüm etkinlikler beyin gelişimi için.

Vücudunuzdaki Tepkimeler Artıyor

Göğüsleriniz fazla büyüdüyse bu bebeğinizin geliştiği anlamına gelir. Unutmayın siz anne oluyorsunuz ve bebeğinizin süte ihtiyacı var. Karnınızda hamile olduğunuza dair apaçık belirti gözlenmese de rahminiz normalden iki kat daha büyüdü… Çünkü bebeğinizin boyuna göre bedeniniz kendini geliştiriyor. Normal standartlarda ne bebek ne de vücudunuz sezaryen kavramını biliyor.

Sindirim Sisteminde Sıkıntılar

Bebeğinizin gelişimi rahminize baskı yaptığı için bu durumdan sindirim sisteminiz de nem alabiliyor. Dolayısıyla vücudunuzda şişkinlik ve gaz hatta kabızlık söz konusu olabilir. Bu sebepli bol bol yeşillik tüketmenizde fayda var.

Bebeğiniz Hızla Büyüyor

8inci haftanızda bebeğinizin boyu 10 ile 13 milimetre arasında. Ağırlığı ise 1 gram kadardır. Bu süreçte iç organlarının gelişimi hızla devam etmektedir fakat vücudunun en büyük kısmı beyin gelişimi sebebiyle kafasıdır. İç organlarından dalak ve karaciğer bu dönemde gelişmeye başlar.

Hamileliğin 8. Haftası Anneler İçin

Hamileliğin 8. haftası anneler özellikle uykusuzluktan şikayet eder. Bu hafta çekmek zorunda olduğunuz uykusuzluğu giderebilmek, sık sık geceleri tuvalete çıkmamak için günde en az 10 ila 15 dakika mutlaka yürüyüş yapın. Doktorunuzla görüşün ve bebeğinizin gelişimini takip edin. Bedenen bir probleminiz olup olmadığını takip edin.

Ayşe Editörmatik

Şuana kadar yazılan hiç yorum yok.

İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir