

Çocuk Gelişimi İçin İlk Kural Spor
Çocuk Gelişimi Eylül 14, 2019 Ayşe Editörmatik 0

Sporun çocuğun gelişimindeki önemi asla inkâr edilemeyen bir gerçektir. Hareket etmek, insan vücudu için en önemli gereksinimler içerisinde yer alır. Vücut kasları hareket etmeden gelişemeyecek ve bu durum yürümemizi etkileyecektir.
Bu şekilde düşünüldüğünde; hareket etmeyi seven çocuklar, doğru zamanlarla kullanılmayan teknolojik ürünlerin bağımlısı yapılmamalıdır. Bilgisayar karşısında geçirdikleri fazla zamanlar ilerideki sağlık problemlerinin başlangıcını oluşturacaktır.
Spor Başarıyı Getiriyor
Düzenli spor, fiziksel ve ruhsal gelişim yönünden çocuklarda büyük öneme sahiptir. Spor yeni arkadaş çevresi, kendinde özgüvenin oluşması ve sosyalleşme sağlar. Kendini ifade etmesi kolaylaşacağı için ruhsal yönden rahat olur. Böylece etrafta hırçın bir çocuk görüntüsü değil de, pozitif ve bilinçli bir çocuk görüntüsü oluşur.
Yaşlara Göre Spor Tercihi
Çocuk gelişimi için yaşlarına göre seçilen sporlar vardır. 2-3 yaş çocukları kendi doğasından kaynaklı koşma, zıplama gibi hareketleri yapabilirler.
4-6 yaş arasındakiler için biraz daha zorlayıcı ve öğrenime yönelik olan dans etme, jimnastik, sek sek, ip atlama tercih edilebilir. 7-9 yaş arasında tenis, yüzme, voleybol, basketbol gibi sporlara yönlendirilebilir. 10 yaşından sonra artık bireysel ya da takım halindeki futbol, atletizm, kayak, tenis, boks, bisiklet gibi sporlar seçilebilir.
Spor ile Beyin Gelişimi
Sporun beyin gelişimine etkisi bilindiği takdirde, çocukların hareket etmesinin önemi anlaşılıyor. Derslerini aksatır düşüncesiyle spor yapmasını engellemenin çocukta uyandıracağı ilk duygu, mutsuzluk oluyor.
Spor ile vücut sağlığı ve kilo kontrolü sağlanmasının yanı sıra beyinde koruyuculuk da gelişiyor. Spor daha iyi odaklanmalarını, dikkatlerini toparlamalarını sağlıyor. Bu da ders çalışan bir çocuk için önemlidir. Beyindeki hipokamp, söylenilenleri hafızaya alır ve tutan kısımdır. Hipokampı aktif tutabilmek için spor yapmak gerekiyor. Bu yüzden çocuk gelişiminde spor çok büyük önem gösteriyor.
Şuana kadar yazılan hiç yorum yok.
İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?