Charlıenın meleklerı

Melekler İş Başında

Cebimizde Nasıl Bir Tehlike Taşıyoruz? Cebimizde Nasıl Bir Tehlike Taşıyoruz?
Beynimiz cep telefonunun yaydığı radyasyonun yarısını emiyor. Beynimiz cep telefonunun yaydığı radyasyonun yarısını emiyor. Cep telefonuyla konuşmaya başladıktan sonra yayılan mikrodalga radyasyonun etkisiyle beyin... Cebimizde Nasıl Bir Tehlike Taşıyoruz?

Beynimiz cep telefonunun yaydığı radyasyonun yarısını emiyor.

Beynimiz cep telefonunun yaydığı radyasyonun yarısını emiyor. Cep telefonuyla konuşmaya başladıktan sonra yayılan mikrodalga radyasyonun etkisiyle beyin hücreleri ölmeye başlıyor. Lenfositlere ve kan hücrelerini büyük oranda tahrip ediyor.

Gözlerde geri dönüşü olmayan hasara neden oluyor.

Daha önceleri 18 yaşında durduğu iddia edilen miyop ilerlemesinin şimdilerde otuzlu yaşlara kadar devam ettiği görülmektedir. Özellikle küçük yaşlarda akıllı telefonlarla fazla haşır neşir olan çocukların ileride büyük görme kayıpları yaşayacağı düşünülüyor. Uzmanlar 15-20 dakikadan fazla cep telefonuyla vakit geçirenlerin bir süre gözlerini dinlendirmesini öneriyor aksi taktirde kalıcı körlüğe neden olabileceği öne sürülen iddialar arasında.

Kısırlığa neden olabiliyor

Günde üç dört saat cep telefonuyla vakit geçiren bir erkeğin sperm sayısının cep telefonu kullanmayan bir erkeğe oranla %40’a kadar daha az olduğu söyleniyor. Bu durumdan biraz olsun korunmak için cep telefonunun kasık bölgelerinden uzak tutulası ve vücuda mümkün olduğunca temas ettirilmemesini öneriyor. Ayrıca uzmanlar hamilelik döneminde bebeğin DNA’sına da zarar verdiğini söylüyor.

Akıllı telefonlardaki pil patlamaları ciddi yaralanmalara neden oluyor.

Telefonların pillerinin Samsung Galaxy Note 7’de olduğu gibi imalat hatası nedeniyle patladığı olduğu gibi kullanıcı hatası nedeniyle de patladığı sıklıkla görülmektedir. 10-15 saat şarjda tutmak, şarjdayken oyun oynamak, çakma şarj aletleri kullanmak vs. bir sürü etken var. Maalesef bu nedenler alt alta toplandığında pil hasar görüyor ve bir bomba gibi patlıyor. Bu patlama şiddetine göre ağır yaralanmalara hatta ölümlere bile neden olabiliyor. Bu gibi bir durumla karşılaşmamak için yukarıda yazılan hataları yapmamaya çalışmak ve mümkün mertebe görüşmeleri kulaklıkla yapmak iyi birer fikir gibi duruyor.

Tuvalet, yatak odası gibi özel alanlara cep telefonu ile girmeyin!

Akıllı telefonlar özel yaşamın gizliliğinin kaybolmasına neden olabiliyor. Telefonun kameralarına ve mikrofona indirilen uygulamalar ve yararlı yazılımlar sayesinde ulaşılabiliyor. Geçen yıllarda ünlü insanların uygunsuz fotoğraflarının internet ortamında yayıldığına dair bir haber yayılmıştı. Böyle bir durumlar karşı karşıya kalmamak için özel alanlarda dikkat etmek gerekiyor.

Sonuç olarak,

Şunu artık kabul etmek lazım CEP TELEFONU çağdaş yaşamın bir parçası, bunu maalesef değiştiremeyiz ancak her şeyin olduğu gibi cep telefonu kullanımının da fazlasının zarar olduğunu bilmek lazım. Özellikle küçük yaşlardan itibaren çocuklara cep telefonunun yaşam için bir amaç değil araç olduğunu, internet ortamında sosyalleşeyim derken gerçek hayattan kopmamaları gerektiği hakkında uyarıların yapılması gerekiyor. Ciddi sağlık problemlerinin yanında, ciddi derecede ruhsal çöküntü ve iletişim bozukluğuna neden olduğu herkesin aklının bir köşesinde durmalı ve canımız çocuklarımıza da uygun bir dille açıklanmalıdır.

Ayşe Editörmatik

Şuana kadar yazılan hiç yorum yok.

İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir