Charlıenın meleklerı

Melekler İş Başında

Boşanan Kadınların Sahip Olduğu Haklar Boşanan Kadınların Sahip Olduğu Haklar
Günümüzde pek çok kadın çalışmakta olduğu için ekonomik özgürlüğünü kazanmış durumdadır. Fakat tüm bunlara rağmen evlilik içinde çeşitli sebeplerden dolayı çalışamayan ev kadınlarının sayısı... Boşanan Kadınların Sahip Olduğu Haklar

Günümüzde pek çok kadın çalışmakta olduğu için ekonomik özgürlüğünü kazanmış durumdadır. Fakat tüm bunlara rağmen evlilik içinde çeşitli sebeplerden dolayı çalışamayan ev kadınlarının sayısı hala çok fazladır. Hayatın gerçeklerinden biri de boşanmadır. Boşanan bir kadın ne zaman evlenebilir? Ya da hamile kadının boşanma hakları nelerdir? Gibi soruların cevaplarını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Boşanan bir kadın ne zaman evlenebilir?

Boşanan Bir Kadın Tekrar Evlenmek İçin Ne Kadar Beklemek Zorunda?

Boşanan bir kadın ne zaman evlenebilir sorusu boşanan kadınların merak ettiği soruların başında gelir. Boşanan çiftlerde yasalara göre erkeğin hemen evlenmesine bir mani yoktur. Fakat kadın için durum çok daha farklıdır. Kadın, boşandıktan sonra yeniden evlenebilmek için 300 gün beklemek zorundadır. Bunun nedeni kadının hamile olma olasılığıdır. Yasalarımızda kadının yeniden evlenmesi için beklemesi gereken süreye “ iddet müddeti “ denir.

İddet Müddeti Hangi Hallerde Geçerli Değildir?

Kadın hemen evlenmek istiyorsa devlet hastanelerinden hamile olmadığına dair rapor almalıdır. Boşandığı eşi ile tekrar evleniyorsa bu bekleme süresi geçerli değildir.

Hamile kadının boşanma hakları nelerdir

Hamile Bir Kadının Boşanma Aşamasında Hakları Nelerdir?

Hamile kadının boşanma hakları nelerdir sorusuna gelecek olursak hamile kadın çeşitli sebeplerden dolayı boşanmak isteyebilir. Aldatma, şiddet, erkeğin sorumluluklarını yerine getirmemesi, kadının eşinin ailesi ile sorunlar yaşaması en sık karşılaşılan nedenlerdir. Boşanma davası esnasında herhangi bir talep olmasa bile hâkim, erkeğin kadına tedbir nafakası vermesini ön görebilir. Bu durumda esas olan kadının düzenli bir gelire sahip olmamasıdır. Boşanma gerçekleştikten sonra tedbir nafakası yerini, yine aynı nedenden dolayı yoksulluk nafakasına bırakır.

Eğer boşanma devam ederken sağlıklı bir doğum gerçekleşirse çocuğun velayeti hemen hemen her zaman anneye verilir. Bu durum için annenin hem ruhsal hem de bedenen kısıtlı olmaması gerekir. Yani anne çocuğuna bakabilecek potansiyele sahip olmalıdır. Ayrıca çocuk doğduğu günden itibaren nafaka hakkı kazanmış olur. Bunun için ayrı bir dava açılmasına gerek yoktur. Nafaka miktarları hâkim tarafından erkeğin ekonomik gücü doğrultusunda belirlenir.

Boşanma davaları, çok karmaşık ve can yakıcı süreçler olabilir. Boşanan çiftlerin hakları, yasalarımızda ayrıntılı olarak belirlenmiştir. Bu gibi durumlarda profesyonel destek almak, bu haklardan sonuna kadar yararlanmak açısından değerlidir.

Ayşe Editörmatik

Şuana kadar yazılan hiç yorum yok.

İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir