Charlıenın meleklerı

Melekler İş Başında

Beyin Hücreleri Yaşlanır mı? Beyin Hücreleri Yaşlanır mı?
İnsan bedeninde var olan bütün hücrelerin son derece limitli ve kısa vadeleri vardır.Fakat aralarında tek bir hücre bulunmakta o da insan yaşadığı sürece insan... Beyin Hücreleri Yaşlanır mı?

İnsan bedeninde var olan bütün hücrelerin son derece limitli ve kısa vadeleri vardır.Fakat aralarında tek bir hücre bulunmakta o da insan yaşadığı sürece insan ile beraber yaşamaktadır.

Beyin Hücreleri Yaşlanır mı?

Evet, esasen beyinde bulunan hücreler yaşlanmazlar. Fakat siz ona sürekli dürtüde ve telkinde bulunmazsanız. Beyinde kendisini kapatır ve bütün geçişleri siz vazgeçip birşeyler yapana kadar kapalı tutarlar. Böylelikle hacim bakımında aynı şekilde kalmış olsa ise de artık beyniniz küçülmüştür. Bahsettiğimiz gibi Beyin Hücrelerini dinç tutan, ayakta ve diri tutan ve bütün yolları açan ilminiz ve bilnizdir. Siz her edinmiş olduğunuz yeni bilgiler doğrultusunda, beyin artık kendini gelişim sürecine sokar ve yepyeni bazı kalıplar oluşturur. Ve yeni bilgiler edinmediğiniz hatta bazen edinipde bu bilgi ile amel etmediğiniz sürece beyin düşüşe geçer, eski haline gelir ve hatta eskiden edinmiş olduğunuz bilgilerden bile olabilirsiniz.

Eskilerin bazı inanışlarına göre 8 ile 25 yaşları arasında Beyin Hücleri Yaşlanır daha sonraki zamanlarda ise bozulmalar ve gerilemeler başlangıç gösterirdi. Ve şimdiki insanlara göre herkes tarafınca bilinen bir gerçek varki o da beyin artık adeta bir bilgisayarın çipleri gibi asla yaşlanmıyor ve eskimiyor. Ve bilgisayar gibi yerindede sayıklamıyor siz yeni bilgiler edinip bu bilgileri fiile döktükçe beyinde kendini yeniliyor ve size daha yeni bilgiler için kendince yollar açıyor.

Kesin olarak yaşlılık ile unutkanlık arasında derin bir ilişki vardır fakat burdan beynin yaşlılığa uğradığı manası çıkarılamaz. Tabi bu durumun bedenimize giren yiyeceklerdeki proteinler ilede bağlantısı mevcuttur. Beden yaşlanmaya başladıkça yiyecek ve içeceklerdeki proteinlerin sindirimleride güçleşir ve bu durumdan ötürü beynin algılaması yavaşlar ve unutkanlık başlangıç gösterebilir.

Son olarak “beyin hücreleri yaşlanır mı?” sorusuna verilecek en manalı cevap dış etkenlerin beynimizin en azılı düşmanı olduğunu bilmemiz gerektiğidir.

Ayşe Editörmatik

Şuana kadar yazılan hiç yorum yok.

İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir