Bebeklerde Gaz Sancısına Ne İyi Gelir
Anne & BebekBebek Bakımı Ağustos 13, 2019 Ayşe Editörmatik 0
Bebek gaz sancısı ne zaman biter? sorusu yeni annelerin özellikle ilk 3 aylık süreçte kendilerine en sık sorduğu sorudur. Genellikle, özel bir durumunuz söz konusu değil ise; beraber yeni yaşama adapte olmaya çalıştığınız ilk 3 aydan sonra gaz sancıları biter.
Yalnız Değilsiniz
Öncelikle siz taze annelerin ilk bilmesi gerek bu bir hastalık değildir. Küçük bebeğinizin yeni geldiği bu dünyaya alışma evresinde yaşadığı fizyolojik bir gelişmedir. Çünkü bildiğiniz gibi anne karnında bebekler sindirim sistemleri tamamlanmadan hayata gelirler. Tüm diğer konularda olduğu gibi ona bu serüvende kılavuzluk edecek pusula yine sizsiniz. Hazır mısınız?
Gaz Sancısı Nasıl Anlaşılır?
Gaz sacısının en önemli habercisi, bebeğinizin bacaklarını karnına doğru çekmesidir. Aslında minyatür bir insan olduğu için tıpkı bizim gibi karnında şişlik ve sertlik olur. Ayrıca gaz çıkarmada zorlanan bebeğiniz elini yumruk yapar ve kızarabilir. Bu hareketler size tanıdık geldi değil mi?
Bebekler Gaz Sancısı Geldiğinde Neden Emmek İster?
Kendisi de bu acıya bir anlam veremediği için en güvenli limanı olan size; yani annesinin memesine sığınır. Ama gaz sancısı onu sıkıştırdıkça, yine tek bildiği şey olan meme ile bir kavga haline girer. Bu nedenle de sizde meme ile bir sorunu olduğu algısına yol açabilir. Hangimiz çözemediğimiz ergen problemlerimizde annemiz ile çatışmadık ki?
Gaz Sancısı Bebeklerde Nasıl Geçer ?
Beslenme ve ardından gaz çıkarma bebeğiniz için olmazsa olmaz bir rutindir. Her beslenme sonrası sabırla gazını çıkarmanız gerekmektedir.
Anne sütü ile beslenen bebekler daha az gaz sancısı çekmektedir. Bunun nedeni de biberon ile beslemelerde hava yutma olasılığının fazla olmasıdır. İster meme ister biberon ile beslenme olsun mümkün olduğunca bebeğinizin hava yutmaması sağlanmalıdır.
Bebeğiniz anne sütü ile besleniyorsa kendi beslenmenizi mutlaka gözden geçirmeniz gerekiyor. Evet biliyoruz ki; şuan zaten sütünüzün artması için ekstra beslenmenize dikkat ediyorsunuz ama gaz sancılarını kontrol altına almak için lahana, baharatlı gıdalar, gazlı içecekler gibi gaz yapabilecek gıdalardan da uzak durmanız gerekiyor. Tüm bunların ötesinde doğanın bir harikası olan bu emzirme sürecinin tadını çıkarmayı unutmayın.
Gaz Sancısı Olan Bebek Nasıl Sakinleştirilir
Gaz sancısı geldiğinde “bu çocuğun nesi var?” diye paniklemeniz ve endişelenmenizin bebeğinize gerçekten bir faydası olmayacaktır. Aksine zaten gaz sancısı ile başedemeyen bebeğiniz bir de ortamdaki stres ve endişeyi hissedip daha da tedirgin olacaktır. Bu nedenle de bebeğinizi sakin bir şekilde susturmanın yollarını bulmanız gerekiyor (ne kadar zor olsa da!)
Her bebeğin durumu kendine özel olmak ile beraber genel anlamda bir kaç yöntem sayabiliriz.
Bebek arabası ya da kucakta bebeği dolaştırmak, sakin bir müzik dinletmek, ona en tanıdık olan siz annesi ya da babasının güzel sesiyle bir ninni söylemek ve kesinlikle sarılmak etkili olacaktır.
Etkisi kanıtlanmış bir ilaç yoktur. Rezeneli bitki çaylarıdoğal bir yöntem olarak işe yarayabilirse de beslenmeyi olumsuz etkilememesi adına çocuk doktorunuza mutlaka danışarak kullanmalısınız.
Bebeğinize yaptıracağınız ılık bir duş ve bebek yağlı bir masaj hem aranızdaki bağı güçlendirir hem de bebeğinize gaz sancılarının üstesinden gelmesinde yardımcı olur.
Bebeğinize sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyoruz.
Şuana kadar yazılan hiç yorum yok.
İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?