Yüksek ateş çocuklarda ve bebeklerde sıkça görülen bir rahatsızlıktır. Genellikle hastalıkların başlangıcında görülen yüksek ateşi düşürmek için yapılacaklar hakkında bilgiler verilen bu içerikte öncelikle dikkat edilmesi gereken husus mutlaka konusunda uzman bir hekimden yardım alınması gerektiğidir.
38 Dereceden Fazlası Ateş Belirtisi
Ateş genellikle hastalıkların belirtisi olarak ortaya çıkar ve çocukların huzursuz olmasına sebep olur. Ateş düşürme yollarından önce bilinmesi gereken normal vücut sıcaklığıdır. Vücut sıcaklığının 37-38 derecede seyretmesi normal bir durumdur. Ancak derecede bunların üstünde görülen değerler ateşin habercisidir.
Fazla Kıyafetler Ateşi Tetikler
Bebek ateş düşürme yöntemleri arasında en yaygını çocuğun üzerindeki kıyafetleri çıkartmaktır. İnce kıyafetlerle bırakılan çocuğun ateşinin yükselmemesi için oda sıcaklığının sabit kalmasına da dikkat edilmelidir. Bebeklerde evde ateş düşürme yöntemlerinin uygulanması için bebeğin üç aydan büyük olması ve ateşinin 38-39 derece dolaylarında olması gerekmektedir. Fazla kıyafetlerden kurtulmadan sonra bir diğer yöntem ise ılık duştur. Bebeğin ılık su dolu bir küvete yatırılarak on beş yirmi dakika kadar duş aldırılması da ateşi düşüren yöntemler arasında sonuç verenlerdendir.
Islak Bezle Pansuman
Bebek ateş düşürmek için sonuç veren anne yöntemlerinden biri olan sirkeli suya batırılmış bezdir. Hazırlanan sirkeli suya batırılıp fazla suyu alınan bezin bebeğin vücudunda özellikle eklem yerlerinde gezdirilerek pansuman yapılması da ateşi düşüren yöntemlerdendir.
Ateş Düşürücü Kullanmadan Uzmana Danışın
Bebeklerde ateş düşürme hususunda sıvı takviyesi de oldukça önemlidir. Ateş düşürücü kullanmakta diğer yöntemler arasındadır. Ancak bebeğinizin doktoruna danışmadan ateş düşürücü kullanmak doğru değildir. Fakat doktor kontrolünde böyle durumlarda kullandığınız ateş düşürücü bir ilaç varsa danışarak kullanabilirsiniz. Doktor kontrolünde ateş düşürücü kullanan annelerin merak ettiği soru olan bebeklerde ateş düşürücü kaç saatte bir verilir sorusuna kesin bir yanıt vermek doğru olmaz verilen ilacın miktarına göre saatler de değişiklik gösterebilmektedir. Bu yüzden ilaç kullanmadan önce mutlaka doktora danışılmalıdır.
Şuana kadar yazılan hiç yorum yok.
İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?