Charlıenın meleklerı

Melekler İş Başında

Bebeklerde Alerji Kaç Günde Geçer? Bebeklerde Alerji Kaç Günde Geçer?
Alerjinin Oluşumu Vücudun toz, polen, hayvan tüyü, ilaç, yiyecek ve içecek, böcek gibi sebeplerle burun tıkanması ve akması, göz kaşınması, hapşırma, deride dökülme, halsizlik... Bebeklerde Alerji Kaç Günde Geçer?

Alerjinin Oluşumu

Vücudun toz, polen, hayvan tüyü, ilaç, yiyecek ve içecek, böcek gibi sebeplerle burun tıkanması ve akması, göz kaşınması, hapşırma, deride dökülme, halsizlik gibi belirtiler göstermesine alerji denir.

Bebeklerde Alerji

Bebek alerji görüntüleri incelendiğinde genellikle ciltte oluşmuş kırmızı lekeler, döküntüler, burun akıntısı, huzursuzluğun oluşturduğu ağlama sendromu, dudağın ve dilin şişmesi, dilde pamukçuk görülmektedir. Gözlemlenmese de baş ve karın ağrısı, halsizlik ve dikkat dağınıklığı da oluşmaktadır.

Bebeklerde Alerjiye Neden Olan Gıdalar

Yaygın olarak süt, yumurta, balık, kuruyemiş bebeklerde alerjiye neden olmaktadır. Henüz katı gıdalara geçmemiş bebeklerde de bu gıdaların kullanıldığı ilaç ve mamalardan vücutta alerji oluşabilir.

Alerjinin Tedavisi

Alerjinin nedenlerini ortadan kaldırarak ve doktorun verdiği ilaçları kullanarak bebek alerji tedavisi sağlanır. Bebeğe temas eden kıyafet, yatak çarşafı gibi her türlü kumaş tamamen pamuktan yapılmış olmalıdır. Çamaşırlar yıkanırken doğal deterjan kullanılmalıdır. Emzirilen bebeklerde süt yoluyla alerjenlerin geçebileceğinden dolayı annenin yediklerine dikkat edilmelidir. Ev iyice havalandırılmalı ve temizlenmelidir. Parfüm ve oda kokusu kullanılmamalıdır. Banyodan sonra bebek dikkatlice kurutulmalı ve döküntüler için bebeğin vücudu bebek losyonuyla ya da doğal yağlarla nemlendirilmelidir. Bir yaşına gelmemiş bebeklere bal, şeker ve tuz verilmemelidir.

Alerjinin Süresi

Bebek alerjisi kaç günde geçer sorusunun net bir cevabı yoktur. Alerjinin şiddetine ve tedavinin özenine göre değişir. Eğer bebek alerji olmuşsa en yakın çocuk doktoruna götürülmeli, ilaçları ve tavsiyeleri dikkatle uygulanmalıdır. Ama henüz bebek alerji olmamışsa yine çocuk doktoruna götürülüp bebeğe alerji testi yapılması istenmelidir. Bu testin yapılması için bebeğin tam olarak sağlıklı olması gerekir. Doktor onay vermezse ısrar edilmeyip doktorun önerdiği ileri bir tarih beklenmelidir.

Ayşe Editörmatik

Şuana kadar yazılan hiç yorum yok.

İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir