Charlıenın meleklerı

Melekler İş Başında

Bebek Bakımı Sırasında Doğru Bilinen Yanlışlar Bebek Bakımı Sırasında Doğru Bilinen Yanlışlar
Bebek bakımı nasıl olur sorusu, bebeğinizi kucağınıza aldıktan sonra kafanızda dolaşmaya başlar. Eğer ilk tecrübeniz ise duyduğunuz her şeyin doğru olmadığını bilmelisiniz. Çünkü büyükleriniz... Bebek Bakımı Sırasında Doğru Bilinen Yanlışlar

Bebek bakımı nasıl olur sorusu, bebeğinizi kucağınıza aldıktan sonra kafanızda dolaşmaya başlar. Eğer ilk tecrübeniz ise duyduğunuz her şeyin doğru olmadığını bilmelisiniz. Çünkü büyükleriniz kendi tecrübelerini anlatıp sizin de öyle yapmanızın doğru olacağını düşünürler.

Bebek Bakımı Nasıl Olur?

Bebek Bakımı Nasıl Olur?

Şekerli Su Sarılığı Önlemez

Sarılık, cilde sarı renk veren bilirubin maddesinin kandaki seviyesinin yükselerek deride birikmesidir. Doğumdan sonra bebeğin karaciğerinin bilirubin maddesini temizleyebilecek seviyeye gelmesi birkaç günde olur. Bu madde karaciğer tarafından yeterince atılmadığı için sarılık meydana gelir. Şekerli suda hiçbir faydalı madde yoktur. Yenidoğan sarılığının ilerlememesi için, bebeğinizi iki saat arayla emzirmek bu yüzden çok önemlidir.

40 Gün Olana Kadar Bebeğin Dışarı Çıkmaması

Bebek bakımı sırasında büyüklerin üzerinde durduğu konuların en başında gelmektedir. 40 gün olana kadar bebeği dışarı çıkarmak hastalıklara neden olacağı için dikkat etmek gerekir. Zaten ilk zamanlarda hastaneye kontrol için gidecektir. En önemli ve yapılması gereken, bebeği hasta olmayacak şekilde giydirmek ve uzun süre dışarıda kalmamaktır.

Bebek Bakımı

Bebek Bakımı Hakkında Öneriler

Göbek Düşene Kadar Banyo Yaptırılmamalı

Yeni doğmuş bir bebeğin göbeği 5-10 gün arasında düşmektedir. Kuru olan göbek kendiliğinden düşer. Özellikle temiz bir ortamda banyo yaptırılmaz ise mikrop kapması da söz konusudur. Eğer banyo yaptırmak istiyorsanız, temiz bir ortam olmasına çok dikkat etmelisiniz. Banyodan sonra pansuman yaparken göbek kuruması için açık bırakılmalıdır.

Bebek Bakımı Nasıl Olur?

Bebek bakımı yenidoğan bebeğin iyi bir şekilde gelişmesini sağlar. Onun gelişiminin doğru olması gerekir. Uykusu, kilosu ve beslenmesi sağlıklı gelişmesini destekler. Yenidoğan bebek 18-20 saat uyumalı. Fakat bu durum hareketli bebeklerde değişebilir. 2 saatte bir uyandırıp emzirmek gerekir. Böylece sarılığı da geçer, kilosu da ideal seviyede olur. Banyosunu düzenli aralıklarla yaptırmak hijyen için önemlidir. Ön saç derisindeki konakları, banyodan sonra temizlemek gerekir.

Ayşe Editörmatik

Şuana kadar yazılan hiç yorum yok.

İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir