

Anneliğe Psikolojik Hazırlık
Anne & BebekHamilelik Şubat 26, 2019 Ayşe Editörmatik 0

Anneliğe Teşvik
Evliliğin ardından bir süre sonra gelen çevrenin ve eşlerin çocuk isteği ile her kadın karşı karşıya kalır. Bu durumu daha evlenmeden tahmin eden kadın kendini annelik fikrine alıştırır.
Anneliğe Hazırlık
Anne adayları hem psikolojik hem de fiziksel olarak bu yeni duruma hazırlık yapmaları gerekir. Vücuttaki birçok fiziksel değişimi sağlıklı bir şekilde atlatabilmek ve aynı zamanda bebeğin de sağlıklı doğabilmesi için doktor gözetiminde bir hamilelik gerekir. Anneliğe psikolojik hazırlık da en az fiziksel hazırlık kadar önemlidir. Bebek sahibi olmak uç duyguları da beraberinde getiren bir durumdur. Bebekler aynı anda aşırı sevince ve kaygıya sebep olur. Annelerin vazgeçilmezi olan bebeklerinin gelecekleri hakkında bir yığın kaygı hamilelikle anneye psikolojik olarak yük olmaya başlar. Bu uç duyguları dengeleyebilmek için mutlaka psikologlardan destek alınmalıdır.
Anneliğe Hazırlıkta Destek
Anne adayı doktordan ve psikologdan destek almanın yanı sıra çevreden de desteklenmelidir. Özellikle önce baba adaylarına sonra da diğer aile bireylerine düşen büyük bir görevdir. Hamileliğe karar vermek iki tarafın da rızasıyla olmalıdır. Anne adaylarının psikolojisi ne kadar iyi olursa hamilelik süreci o kadar rahat ve kolay atlatılır. Baba adayları hamilelik sürecinde doktora, terapiye ve hamilelik kurslarına anne adayı ile birlikte gitmeli ve katılmalıdır. Böylece anneye yanında olduğu mesajını verip, annenin kaygısı azaltılır.
Anneliğe Hazırlıkta Testler
Fizyolojik olarak vücudun bebeği kaldırabilme kapasitesine dair doktor tarafından yapılan testlerin yanı sıra psikologlar da anneliğe hazırlık testi yapar.
Annelik Psikolojisi
Kişiyi en iyi kendisiyle aynı durumda olanların anlayacağından anne adayları daha önce bu süreçten geçen annelerle iletişim halinde olmalı, onların tecrübelerinden faydalanarak kendini duygusal olarak hazırlamalıdır.
Şuana kadar yazılan hiç yorum yok.
İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?